Binnenkijken bij…

 
 

Binnenkijken bij Barbara in Blijdorp

  • Soort woning jaren dertig benedenwoning
  • Oppervlakte 55 M²
  • Aantal kamers 3 (1 slaapkamer)
  • Bijzonderheden Vlakbij Vroesenpark
Sinds oktober 2015 woont Barbara in haar eerste eigen huis: een charmante benedenwoning in Blijdorp, mét tuin. Het is precies wat ze zocht. “Ik heb veel geluk gehad!”

“De aanpak van WoonGold was voor mij als starter ideaal”

Verwaarloosde woning benut volle potentie
De wijk Blijdorp is groen, gemoedelijk en daarom zeer geliefd. De jaren dertig woningen, de bomen in de straat en het Vroesenpark om de hoek zorgden ervoor dat ook Barbara er graag wilde wonen. “Eerst keek ik binnen in een WoonGold-woning op het Weena: dat was helemaal mijn ding. Ik vond alleen de buurt minder leuk, zo druk en vlakbij Centraal Station. Toen ik dat aangaf, hoorde ik dat ze net bezig waren met de verbouwing van een benedenwoning in Blijdorp. Daar mocht ik direct even gaan kijken.” Zo gezegd, zo gedaan.

“Ik koos de verf uit, zij regelden de rest”
‘Toen ik langsging met mijn moeder zagen we het huis nog deels in oude stijl,’ vertelt Barbara. En oud was het! “Er woonde hiervoor een oude man die er weinig tot niets aan had gedaan. Alles was bruin en muf.” Toch keek Barbara – optimist als ze is – daar makkelijk doorheen. “Ik had inmiddels gezien wat WoonGold doet met de huizen en dat was helemaal in mijn straatje.” ‘Wat gaat het kosten en hoe lang duurt de verbouwing?’ vroeg Barbara. Ze besloot dezelfde week het huis te kopen. In drie maanden tijd werd alles strakgetrokken. “Dat is een enorm voordeel, dat je er zelf niets meer aan hoeft te doen. En heel slim, want als starter had ik zelf geen budget voor een eventuele verbouwing.” Omdat ze in een vroeg stadium besloot te kopen, kon Barbara bovendien over veel zaken meedenken. “Met stylist Joke had ik een aantal afspraken om spullen uit te zoeken. Ook na de verbouwing mocht ik naar de bouwmarkt om een kleur uit te kiezen. Drie dagen later zat ‘ie op de muur. Ideaal!”

 

Tuinmus
Barbara is vaak van huis. Ze is docent lichamelijke opvoeding op een middelbare school, geeft dansles in de avonduren én sport daarnaast zelf nog veel. Als ze niet aan het lesgeven, dansen of hardlopen is, zit ze graag thuis. Bij voorkeur in de tuin. “Het liefst gooi ik die tuindeuren direct open als ik thuiskom en zet ik een muziekje op.” Oók de tuin werd door WoonGold opgeleverd. “Ik gaf zelf aan dat ik de vlonder liever geheel doorgetrokken wilde. Daardoor maak ik nu optimaal gebruik van de hele tuin.”

Blije buurt
Barbara woont inmiddels een jaar in de Van Nideckstraat en is nog steeds blij met haar keuze. “Er wonen leuke mensen, veel stellen met jonge kindjes, starters en studenten. Met mooi weer lig ik in het park en de stad is maar tien minuten fietsen of twee metrohaltes hier vandaan.” Ook haar bovenburen kent ze inmiddels. De oude woningen blijven gehorig, maar dat kunnen ze goed van elkaar hebben. “Ik heb af en toe de muziek wat harder staan, maar nog nooit last gehad van klagende buren. ‘Hoor je mijn muziek wel eens?’ vroeg ik laatst aan de bovenburen. Ze hadden Justin Bieber wel gehoord, maar er gelukkig geen last van gehad. Haha!”

Waar voor sommigen het kopen van een eerste huis heel wat voeten in de aarde heeft, leek dat voor Barbara allemaal vanzelf te gaan. Dit huis kwam op haar pad, het voelde goed en de rest regelde zich als vanzelf. Zo ook de inrichting. “Ik ben nog van de oude stempel en spaarde al sinds mijn twaalfde mijn uitzet bij elkaar. Ik had alles dus al!” Van een valste start is allerminst sprake. Geen wonder dat ze regelmatig een dansje doet in huis!