Binnenkijken bij…

 
 

Binnenkijken bij Emiel in West

  • Soort woning Hoek benedenwoning
  • Oppervlakte 100 M²
  • Aantal kamers 4 (3 slaapkamers)
  • Bijzonderheden van donkere drukkerij naar moderne en licht hoekwoning
Eigenlijk wist Emiel het direct, dat hij het pand aan de Graaf Florisstraat wilde. “Het was de tweede woning die ik samen met Wilbert (WoonGold) bekeek. De ligging is goed, de straat is mooi en die bomen vind ik vet.” De indeling was compleet anders, donker en dicht.” Wat een verschil met de open en lichte ruimte die het nu is!

Voor Emiel is het de perfecte combinatie: een oud pand in een karakteristieke straat, met het comfort van nu. Hij had uitgesproken ideeën over de inrichting. “Ik wilde het steeds net weer wat anders.”

Hoewel hij er eerst nog over dacht om te gaan huren, is Emiel blij dat hij dat niet heeft gedaan. “Ik werk voor mezelf en had niet gedacht dat ik een huis kon kopen, mijn inkomen fluctueert onwijs. Op aanraden van mijn pa ging ik toch eens met de bank praten en toen bleek dat het gewoon kon!” Hij had een goed beeld van het huis wat hij zocht: oud, maar met het comfort van nu. Emiel: “Een turn key woning leek me erg chill, vooral vanwege de flexibiliteit van indelen.” De indeling van het pand is dan ook volledig anders dan voorheen. Kwam je vroeger binnen in de donkere drukkerij, nu sta je bij binnenkomst in een ruime woonkeuken. Emiel koos voor shutters in plaats van gordijnen, zodat hij maximaal profiteert van het daglicht in de hoekwoning. Ook de deuren van staal en glas – tussen keuken en zitkamer – dragen hieraan bij en werden door WoonGold geïnstalleerd. Die flexibiliteit van indeling stelde Emiel ook in staat om een eigen, afgescheiden werkplek te laten realiseren, “al zit ik ook vaak in de keuken te werken, dat is m’n favoriete plek in huis.”

Inspraak in het interieur
Als app designer heeft Emiel wel kaas gegeten van vormgeving. Ook over de inrichting van zijn huis had hij uitgesproken ideeën. “Toen ik vertelde dat ik mijn slaapkamer geheel zwart wilde, moest WoonGold stylist Joke wel even slikken,” vertelt hij. Ook in de keuken koos hij voor zwart. “Natuurlijk wilde ik het steeds net weer even anders dan de standaard opties, maar daardoor is het nu precies zoals ik wilde.” Dat is vooral voor het oog van belang, want Emiel zegt weinig te koken. “De laatste tijd wat vaker, maar ik haal ook regelmatig wat te eten.” Die verleiding ligt op de loer als je zo dicht bij het centrum woont.

Graaf Floris
Hoewel Emiel niet echt deel uitmaakt van de hechte community in de buurt, waardeert hij wel dat er zoveel betrokken buurtbewoners zijn. “Er is een website van deze straat. Steeds als er een nieuwe bewoner is, komen er een fotograaf en schrijver langs voor een kennismaking.” Zelf is hij te weinig thuis en ontbreekt het hem aan tijd en zin om actief te zijn in de buurt. Naast zijn eigen projecten werkt hij voor online kiosk Blendle, in Utrecht. Emiel: “Ik twijfelde nog even over wonen in Utrecht of Amsterdam, want daar zitten veel van mijn klanten en vrienden. Ik ben blij dat ik in Rotterdam ben gebleven. Veel vrienden komen overigens ook steeds vaker terug.”

Het kopen van een turn key woning was zo ‘chill’ als de 25-jarige Emiel dacht. De eigen inspraak die hij bij de indeling en inrichting had, maakte het voor de ondernemende high school dropout de ideale aanpak. Zijn bank is nog maar net geleverd, maar voor achterover zitten heeft hij geen tijd. “Ik denk de laatste tijd vaak na over wat ik allemaal nog wil doen. Misschien ga ik ooit nog eens een jaartje naar de VS.” Ook daar kunnen ze vast een eigenwijze app designer gebruiken.

“Een turn key woning leek me erg chill”