Binnenkijken bij…

 
 

Binnenkijken bij Jerry en Anton in het Liskwartier

  • Soort woning Dubbele bovenwoning uit 1910
  • Oppervlakte 110 M²
  • Aantal kamers 3
  • Bijzonderheden De achtergevel bij de keuken werd vervangen door een geheel glazen pui.
Jerry en Anton verkasten van hun appartement in Blijdorp naar een dubbel bovenhuis in het Liskwartier. Inmiddels is bijna alles af en naar hun zin, behalve de logeerkamer. Jerry, lachend: “Die fungeert nu als rommelhok, dus die mag je absoluut niet fotograferen!”

“Ik ben zó blij met mijn inloopkast!”

Eisenpakket
Acht jaar woonden Jerry en Anton in Blijdorp. Jerry: “Het is een leuke, rustige buurt. Fijnstof was de reden om weg te gaan: we woonden pal aan de Statenweg.” Anton: “We zochten naar een huis in dezelfde buurt, maar dat was een kansloze missie. We vonden alles te duur voor wat je kreeg. Bovendien wilden we meer buitenruimte en niet hoeven klussen. We hebben vier linkerhanden namelijk.” Tja, ga er maar eens aanstaan met zo’n eisenpakket!

Eerste echte droomhuis
Hun vorige woning hadden ze laten verbouwen door WoonGold. Ze waren dus al bekend met de formule. Bij hun zoektocht naar een nieuw huis liepen ze Wilbert (WoonGold) weer tegen het lijf. Hij vertelde misschien wel hét huis voor ze te hebben. Jerry: “We reden direct met Wilbert mee om te gaan kijken.” Het bleek een schot in de roos. “Al moest er nog ontzettend veel aan gebeuren. Er waren bouwvakkers muren aan het weghakken toen we daar kwamen. Je moet dan overal doorheen kijken én niet in de spijkers trappen. Gelukkig was er een 3D impressie van hoe het zou worden.” Ze besloten het huis te kopen én er hun ideale huis te realiseren. “Voor de eerste keer in mijn leven heb ik keuzes niet van financiën laten afhangen. We hebben écht gekozen voor alles wat we mooi vonden.” Ze hadden dus wat noten op hun zang.

Liever geen loft
Hoewel de ontwerptekeningen voor het huis er prachtig uitzagen, wilden Jerry en Anton het toch anders. Anton: “De bovenste verdieping zou een soort loftachtige ruimte worden. Prachtig, mede door de grote houten balken die daar zichtbaar zijn. Maar het was voor ons niet praktisch.” Van beide heren zijn de ouders slecht ter been, dus al die trappen naar boven om bij de woonkamer te komen, dat wilden ze niet. Jerry: “Gelukkig was dat geen probleem. Het was erg fijn dat we zelf mee konden denken en beslissen over de indeling.”

Duo douche
Een ingreep met groots resultaat was de muur bij de keuken die een stuk terug werd gezet, naar binnen toe. Op die manier werd er aan de keukenzijde een overdekt balkon gecreëerd. Diezelfde muur werd vervangen door een glazen pui, met meer daglicht als resultaat. De keuken kozen de heren zelf uit. Jerry: “Daar betaal je dan iets meer voor, maar in de aankoopprijs zijn de stelposten opgenomen. Je weet dus waar je aan toe bent.” In plaats van een laminaatvloer kozen ze voor hout. En in plaats van een bad wilden ze een dubbele douche. “We moeten ‘s ochtends tegelijkertijd in de badkamer zijn. Nu hoeven we dus niet te vechten om de douche.”

Jerry en Anton zijn blij. Met hun huis, met de indeling, met het licht en de sfeer. Maar vooral is Jerry dolblij met de inloopkast: “Hij is nog niet af hoor. In het midden wil ik nog zo’n leuk bankje.” Voor WoonGold-stylist Joke hebben de mannen niets dan lof. Jerry: “Anton en ik hebben eigenlijk een heel andere smaak. Dankzij Joke ging de inrichting hier redelijk vlot. Deze muur wilde ik bijvoorbeeld zwart, Anton niet. Joke kwam toen met nachtblauw als middenweg. We waren erg blij met haar suggesties, ze zette ons daarmee op het juiste spoor.” Een spoor dat – soms met wat omwegen – leidde naar hun droomhuis.

”We hebben écht gekozen voor alles wat we mooi vonden”