Binnenkijken bij…

 
 

Binnenkijken bij Jeroen en Veronique

  • Soort woning appartement op de begane grond met tuin
  • Oppervlakte 95 M²
  • Aantal kamers 5 kamers (2 slaapkamers en een souterrain)
  • Bijzonderheden split level woning
Van een afgebrande pizzeria naar mooie benedenwoning met tuin.

“De stijl van WoonGold is trendy en hip, maar als er historische woningen zijn weten ze deze kenmerken heel goed te behouden"

Blind een bod doen op een afgebrande pizzeria
Jeroen en Veronique zijn beide binnenvaartschippers en varen door heel Europa. Dit betekent dat ze wonen en werken aan boord. Desalniettemin waren ze toch op zoek naar een koophuis in Rotterdam Noord.

“Door ons beroep hebben wij altijd erg weinig tijd om zelf te klussen. We zochten daarom een huis dat meteen klaar was en dit moest natuurlijk ook nog eens naar ons zin zijn!”, vertelt Veronique. Na een online zoektocht kwamen wij bij WoonGold uit. “Op de website stond net een nieuw pand. Een oude, afgebrande pizzeria. Toen we er voor het eerst keken, kon je er nog niets van maken. Alles was uitgebrand en zwart. De tekeningen lagen er wel al en aan de hand daarvan deden we blind een bod.”

“De aparte indeling sprak ons meteen aan”
Jeroen over de transformatie: “WoonGold had al tekeningen van hoe ze de verbouwing in gedachten hadden. Met name de verschillende split levels vonden we erg leuk. Maar we hebben heel veel mogen meedenken en aanpassingen kunnen doen”. Een voorbeeld hiervan is de keuken. “Het basisconcept was wel een beetje zoals het nu is geworden, maar we wilden wel graag een eettafel in de keuken hebben. Hier was eigenlijk geen ruimte voor. Daarom is het kookeiland zo groot mogelijk gemaakt, zodat de eettafel in het aanrechtblad geïntegreerd kon worden. Ook bedachten we een constructie om het plafond van 4.30 meter hoog te behouden. Dit zou eerst verlaagd worden om onder andere de afzuigkap te monteren.”

Mooie combinatie
“De stijl van WoonGold is trendy en hip, maar als er historische woningen zijn weten ze deze kenmerken heel goed te behouden. Op de één of andere manier wordt hier altijd een mooie combinatie van gemaakt”, vertelt Jeroen.

“De woning bestaat uit verschillende split levels, dit geeft een leuke doorkijk naar de verschillende woonlagen in het huis”