Binnenkijken bij…

 
 

Binnenkijken bij Joep en Charlotte

  • Soort woning benedenwoning met souterrain
  • Oppervlakte 180 M²
  • Aantal kamers 5 (4 slaapkamers)
  • Bijzonderheden een uniek object, het was voorheen een rijwielhandel
Een uniek object met historische waarde. Van oude rijwielhandel naar een ruime begane grond woning met souterrain van maar liefst 180m².

“Wees open en eerlijk over wat je in het huis wilt. Je koopt het turn-key, maar het is juist ook erg leuk om zelf mee te denken en jouw project tot leven te zien komen”

“Zo’n uniek, historisch object. Daar moesten we gaan kijken”
Na een verbouwing van slechts 3,5 maand wonen Joep en Charlotte sinds eind maart 2015 aan de Schepenstraat in Blijdorp. “We oriënteerden ons op de Rotterdamse huizenmarkt en dan kom je al snel WoonGold tegen. We waren niet specifiek opzoek naar een turnkey woning, maar stonden er wel voor open. Net voor de Openhuizen Dag kwam dit project online en viel ons oog er meteen op. Het was zo’n uniek, historisch object op deze locatie, daar moesten we gaan kijken”, vertelt Charlotte over de zoektocht naar een koopwoning.

“Met WoonGold durf je zo’n verbouwing wél aan”
“We kochten het huis van scratch en zetten onze handtekening voordat er überhaupt een aannemer binnen was geweest. Met slechts een simpele schets en de eerder gerenoveerde woningen van WoonGold ter referentie besloten wij het huis te kopen”, aldus Joep. Charlotte vult aan: “We zijn daarna zelf met de architect aan de tekentafel gaan zitten. Alles was nog mogelijk. Aan de hand van onze wensen zetten we de hele bouwtekening naar eigen hand. Zelf zouden we zo’n verbouwing nooit aandurven, maar om dit in samenwerking met WoonGold te doen was heel fijn”.

Joep en Charlotte hadden veel direct contact met de aannemer van WoonGold. “We hebben heel veel te danken aan hem. Er is dag en nacht gewerkt en er is alles aan gedaan om het beste uit de verbouwing te halen. Met name tijdens de opstart heeft WoonGold ons goed kunnen helpen. WoonGold heeft oog voor detail en er wordt goed met je meegedacht. Ze willen gewoon een hele mooie woning maken”, legt Charlotte uit.

Het souterrain is boven verwachting
Joep over de woning: “De keuken met doorkijkhaard naar de woonkamer vinden we heel bijzonder. Vooral met de authentieke werkplaatsvloer in de keuken hebben we de historie van het pand willen behouden. Het Gazelle-bord aan de gevel is blijven hangen en we hebben bijvoorbeeld een klok van een fietsenwiel aan de muur gehangen”.

“Hierbij wil ik graag aanvullen dat het souterrain boven verwachting is geworden”, geeft Charlotte aan. “We wisten dat het pand heel mooi zou worden, anders hadden we het natuurlijk nooit gekocht. Maar van een souterrain verwacht je normaal niet zo veel, maar het is echt een volwaardige woonlaag geworden.

“De keuken met doorkijkhaard naar de woonkamer vinden we heel bijzonder”