Binnenkijken bij…

 
 

Binnenkijken bij Niels, Esmé en Jack in Rotterdam Noord, Blijdorp

  • Soort woning Dubbele jaren dertig bovenwoning
  • Oppervlakte 112 M²
  • Aantal kamers 3 slaapkamers
  • Bijzonderheden tijdens de verbouwing zijn zoveel mogelijk authentieke elementen gespaard.
“Het dunne aanrechtblad, de marmeren vloer: alles in dit huis vind ik fantastisch, het was liefde op het eerste gezicht.”

Nog elke dag als hij thuiskomt is Niels blij met het huis dat hij samen met Esmé kocht, ook al verhuisde hij ervoor van Amsterdam naar Rotterdam. Niels: “Eenzelfde woning had ik me in Amsterdam niet kunnen veroorloven.” Dat besef, een kleine op komst én een (schoon)familie in Zuid-Holland deed Niels en Esmé besluiten naar Rotterdam te verkassen. Gemakkelijk was de zoektocht niet, maar in dit huis herkenden ze direct hún huis. “We zijn brutaal geweest, mochten voor de markt uit een kijkje nemen en wisten het al na tien minuten.” Net op tijd, want een maand na de verhuizing diende baby Jack zich aan.

“In Amsterdam had ik me dit niet kunnen veroorloven”

Weer een ‘Woongoldhuis’ Toen ze besloten in Rotterdam te zoeken, schakelde Esmé direct Woongold in. Ze woonde, voordat ze ging samenwonen in Amsterdam, zelf in een ‘Woongoldhuis’ in Rotterdam Noord. Iets dergelijks zocht ze weer, maar nu groter. Ze bekeken verschillende huizen, waaronder een casco woning nabij de Euromast. Esmé: “Daar moest nog veel aan gebeuren en daar hadden we simpelweg geen tijd voor en geen zin in. Wilbert vertelde toen over deze woning en ik kon het niet laten er even langs te gaan. Ze waren hier nog volop aan het verbouwen, maar ik mocht toch even binnen kijken.” Hoewel het een puinhoop was, zag Esmé direct de potentie: het was groot en licht.

Liefde op de eerste bezichtiging Het huis aan de Doezastraat was nog niet af en Niels en Esmé keken verder, maar werden steeds onrustiger. Alles wat ze interessant vonden, verkocht steeds sneller! Als het huis aan de Doezastraat eenmaal in de verkoop zou gaan, ging het misschien aan hun neus voorbij. Het stel nam een gokje, impulsief als ze zijn. Niels: “We informeerden naar de opleverdatum en verkoopprijs. Het huis was toen bijna klaar en we kregen als reactie dat we mee mochten om het nogmaals te bekijken.” Het resultaat was nog beter dan verwacht en bij binnenkomst keken Niels en Esmé elkaar aan: dit huis moest het worden.

“We waren bang dat het huis aan onze neus voorbij zou gaan”

Onder het mom ‘niet geschoten, altijd mis’ deden Niels en Esmé een goed bod. “We waren zeker van onze zaak en wisten dat dit huis, eenmaal in de verkoop, snel zou verkopen. We hadden geluk dat we vooraf al konden kijken.” Na wat onderhandelingen werd het bod geaccepteerd. Op 14 februari 2017 kreeg het stel de sleutel, precies een maand later werd Jack geboren. Alles klopte. De laatste puntjes in huis werden in die maand door Woongold verzorgd. Niels: “Er werden nog wat plintjes vastgemaakt en een kier bij het raam gedicht, dat ging heel snel en soepel.” Hoewel ze zelf geen inspraak hadden in bijvoorbeeld de keuze voor de vloer, keuken of badkamer, is alles geheel naar hun smaak. Esmé: “Het dunne aanrechtblad, de marmeren vloer: alles in dit huis vind ik fantastisch, het was liefde op het eerste gezicht.”

Huisje, boompje, sloepje
Niels en Esmé zijn mensen van momenten. “Als het goed voelt, dan ís het goed,” aldus Esmé. Het stel leerde elkaar via het werk kennen. Ze kwamen beide net uit een andere relatie, maar het klikte direct. Dus boekten ze vlak daarna een weekend naar Lissabon en besloten daar om ervoor te gaan. Voor de relatie én voor een kindje. Esmé: “In juni was ik zwanger. Natuurlijk maakten mensen in onze omgeving zich eerst zorgen, maar we hielden vast aan ons gevoel.” Inmiddels genieten ze met z’n drieën van hun nieuwe huis en ontdekt Niels zijn nieuwe hometown. Niels: “De Kralingse Plas is mijn favoriet. Heerlijk, met die bootjes daar. Dat willen wij ook!” Het huis hebben ze, volgend jaar staat de koop van een sloep op de agenda.