Binnenkijken bij…

 
 

Binnenkijken bij Petra en Jim in Hillegersberg- Zuid

  • Soort woning dubbel jaren dertig benedenwoning
  • Oppervlakte 100 M²
  • Aantal kamers 2 slaapkamers, 1 inloopkast/ washok
  • Bijzonderheden de badkamer was al af, maar Petra wilde graag ook een bad. Daar was geen ruimte meer voor, maar wél in de slaapkamer!
“Nog elke dag zeg ik tegen Jim hoe blij ik ben dat we hier wonen. Onze huis is zo luxe, de buurt is fijn. Vooral als we met de hond langs de Rotte lopen heb ik nog steeds een vakantiegevoel.”

“Nu we hier wonen kunnen hotels alleen nog maar tegenvallen”

Tegen alle verwachtingen in was de dubbele benedenwoning aan de Ceintuurbaan precies wat Petra en Jim zochten. Sinds juni 2016 wonen ze er met Jims zoon Roel, hondje Summer én met veel plezier. Petra: “Nog elke dag zeg ik tegen Jim hoe blij ik ben dat we hier wonen. Onze huis is zo luxe, de buurt is fijn. Vooral als we met de hond langs de Rotte lopen heb ik nog steeds een vakantiegevoel.” Maar met een mooi huis komen ook nadelen. Zo kan bijna geen hotel tippen aan de luxe die ze thuis ervaren. Met recht een luxeprobleem!

Surprise aan het spoor
Ze woonden leuk, in de 2e Pijnackerstraat in het Oude Noorden van Rotterdam. Maar de huurwoning was verouderd en ze wilden een nieuw avontuur aangaan. Petra: “Ik trok bij Jim in, want ik had in Rotterdam geen eigen huis. Voor mijn bedrijf (Petra werkt als gedragstrainer en coach voor en met paarden) huur ik twee huizen in Frankrijk en heb ik in Rotterdam een bedrijfspand. Toen we drie jaar samen waren besloten we te zoeken naar een nieuw huis waar we fijn met z’n drieën konden wonen.” Twee weken lang speurde het stel Funda af, op zoek naar het huis van hun dromen. Zonder resultaat. Petra: “Toen vroeg ik mijn zus Joke of ze wilde meedenken. Ze werkt als stylist voor WoonGold en was net gestart met een plan voor de Ceintuurbaan, dus ze stelde voor om daar eens te kijken.” Petra had er een hard hoofd in. “Ik zag dat het huis pal aan het spoor lag en dat leek me helemaal niets.” Eenmaal daar werd ze verrast!

Verbouwing met goede vibe
“De verbouwing was in volle gang, het leek er donker en het was vies en stoffig,” vertelt Jim. Hij kon moeilijk door de werkzaamheden heen kijken. Petra voelde direct een goede vibe. “De ruimte is prettig en van het spoor heb je helemaal geen last. Je hoort én ziet er niets van, door de begroeide voortuin. Het is ook fantastisch dat we geen overburen hebben, dus geen inkijk. Dat was in ons vorige huis wel anders!” Ook Jim kreeg na een paar bezoeken een beter beeld van het huis. “Het werd steeds mooier, WoonGold bewaakte de verbouwing perfect. Ook de ruimtes zijn precies goed voor ons, niet te groot en niet te klein.” Het stel bekeek nog een aantal andere huizen, maar koos al snel voor de luxe benedenwoning én voor de ligging nabij de Rotte, in Hillegersberg-Zuid. Petra: “Begin april keken we voor het eerst, eind april moest ik voor een langere tijd naar Frankrijk. We moesten het dus snel afhandelen.”

Droomhuis
Ze staan nog steeds compleet achter hun keuze. Vanwege het huis, dat alle comfort biedt waar ze naar zochten, maar ook vanwege de ligging. Jim: “De combinatie van dat alles maakt het voor mij een droomhuis. Het huis is van alle gemakken voorzien, we kunnen in onze eigen tuin zitten, zijn zo in het centrum, in 10 minuten op ons werk en ook vlakbij mooie natuur zodat we makkelijk naar buiten kunnen met de hond.” Hondje Summer wandelt er dan ook op los. Petra: “We lopen vrijwel elke dag langs de Rotte en zeggen dan nog steeds tegen elkaar hoe fantastisch het is dat we hier nu wonen.” De buurt kregen ze erbij, maar het huis zetten ze naar hun hand. Zo zaten het bad en de haard er niet
in.

“De basis was al gelegd, maar de indeling was nog niet volledig bepaald.” Met een achtergrond in grafisch ontwerp, stortte Petra zich op haar tekenprogramma’s. Ze maakte zo het plan voor de benedenverdieping, met luxe keuken, wandkast op maat en grote eettafel om met vrienden aan te dineren. De haard zat er niet in, maar moest er komen. “De authentieke schouw wilden we behouden, maar dat was helaas niet mogelijk. Hij nam teveel ruimte in beslag. Deze gashaard was de enige hoekhaard die we konden vinden. Het was voor de aannemer een hele ingreep, maar het is gelukt. En een warmte dat dat ding geeft!”

Petra wilde ook graag dat er een bad kwam. “In de badkamer was er geen ruimte meer voor. Joke stelde voor de erker in de slaapkamer te benutten. Zelf had ik nooit voor twee stortdouches naast elkaar gekozen, maar nu ben ik er ontzettend blij mee.” Zo erg zelfs, dat Petra nu vaak later opstaat. “Vroeger stond ik eerder op, maar nu blijf ik langer liggen want ik vind het oprecht jammer als een van ons er eerder uit moet, omdat we dan niet samen kunnen douchen.”

Luxeproblemen
Een splinternieuw huis, keuken op maat, ruime nieuwe badkamer en bad naast het bed: het was even wennen, na hun eerdere jaren ‘70 sanitair. Petra: “Hiervoor vonden we hotels al snel luxe, maar dat hebben we nu niet meer. Nu we hier wonen kunnen hotels eigenlijk alleen nog maar tegenvallen.” Het is een luxeprobleem. Nog zo’n verandering: het huis maakte van Petra en Jim ware huismussen. “Voorheen gingen we veel uit eten, maar dit huis geeft ons veel meer rust. Bovendien hebben we nu een fantastische keuken, dan wíl je wel koken!” Na het eten lopen ze regelmatig met Summer door de buurt. Petra: “Als we daar lopen, in het maanlicht langs al die mooie huizen, dan voel ik me een rijk wijf.”