In de stad wemelt het van de bijzondere panden, die omgetoverd kunnen worden tot prachtige woonhuizen. Niet iedereen ziet de mogelijkheden & kansen of durft het aan, maar WoonGold wel. Met inmiddels een aardige waslijst aan opgeleverde projecten (denk bijvoorbeeld aan een voormalige fietsenwinkel, een verlaten kantoorpand of een leeg schoolgebouw) creëren wij niet alleen nieuwe huizen, maar verhogen wij ook de leefbaarheid in de buurt. Voor elke transformatie-klus zoeken wij het juiste team van specialisten bij elkaar, met als resultaat keer op keer een prachtig (woon) resultaat.

Het voormalige ABN AMRO kantoor aan de Coolhaven is in 2016/2017 gewijzigd in een luxe wooncomplex, voorzien van ruime lofts. Alleen de begane grond was nog in gebruik als bedrijfsruimte, welke op dit moment getransformeerd wordt naar een tweetal turnkey lofts.

Indeling
Appartement nummer 1 wordt 111 m2 groot en krijgt een berging c.q. stalling aan de achterzijde van 25m2. Door de ligging op de begane grond heeft deze woning geen privé buitenruimte. Echter op de onlangs gerenoveerde kade aan de voorzijde kun je heerlijk op een bankje van het uitzicht genieten

De open indeling, de originele brickwall en de betonnen pilaren geven de loft een authentiek karakter, zeker in combinatie met het bijzondere uitzicht aan de voorzijde over de rivier.

Het appartement wordt volledig gerenoveerd en o.a. voorzien van een gietvloer met vloerverwarming, nieuwe houten kozijnen met dubbel glas en nieuwe installaties qua gas, water en elektra. Uiteraard zal de keuken en badkamer luxe uitgevoerd worden.

Indeling
Appartement nummer 2 wordt 67 m2 groot. Door de ligging op de begane grond heeft deze woning geen privé buitenruimte. Echter op de onlangs gerenoveerde kade aan de voorzijde kun je heerlijk op een bankje van het uitzicht genieten

De open indeling, de stalen elementen en de betonnen pilaren geven de loft een authentiek karakter, zeker in combinatie met het bijzondere uitzicht aan de voorzijde over de rivier.

Het appartement wordt volledig gerenoveerd en o.a. voorzien van een gietvloer met vloerverwarming, nieuwe houten kozijnen met dubbel glas en nieuwe installaties qua gas, water en elektra. Uiteraard zal de keuken en badkamer luxe uitgevoerd worden.

Coolhaven Eiland
Het Coolhaven eiland is een verrassend ontspannen stukje Rotterdam. Dit wordt hét nieuwe woon- en werkgebied van Rotterdam. Een plek vol innovatie en inspiratie, mede dankzij de ligging direct naast de Hogeschool en het Erasmus MC. Een plek waar de dynamiek van het centrum om de hoek ligt en de rust van een park op loopafstand, met het water binnen handbereik. Een wereldplek met internationale allure in een wereldstad.

Status
Op dit moment is de renovatie nog in volle gang, de lofts zullen medio juni gereed zijn.

 

Nieuw transformatieproject Pieter de Hooch, Rotterdam
9 bijzondere industriële lofts

Een transformatieproject in Rotterdam West, gelegen tussen de Coolhaven en het Loydkwartier.
In project Pieter de Hooch worden een negental lofts gerealiseerd met een oppervlakte van 100 tot 200 m2. De woningen worden naar wens (deels) casco of turnkey gerenoveerd opgeleverd.

https://www.dehavenloods.nl/nieuws/algemeen/327053/negen-lofts-op-pieter-de-hoochweg-maken-coolhaven-nog-cooler

 

 

 

Oranjelofts, Schiedam

3 XL Casco loftappartementen, Oranjestraat 64, 66 en 68 Te koop

Unieke herbouw uit 1978
Het markante gebouw is in 1978 op een bijzonder knappe wijze herbouwd als een oud pakhuis met zadeldaken en klokgevels. Doordat er gebruik is gemaakt van originele IJsselsteentjes zie je pas bij binnenkomst dat het niet om een 19e eeuws gebouw gaat, maar om een modern gebouw met een authentieke uitstraling. Naar onze mening een prachtige combinatie van de sfeer van vroeger met de bouwkwaliteit van nu. Dankzij de betonkolomconstructie en de betonnen vloeren is het pand gemakkelijk naar eigen wens in te delen.

Transformatie van detailhandel naar bestemming wonen.
De meeste Schiedammers kennen de winkels nog als Coppens Slaapcomfort of als Fitshop. Na een periode van leegstand heeft de Gemeente Schiedam nu toestemming gegeven om deze ruimte te herbestemmen als woonruimte. De vergunning hiervoor is al afgegeven, uiteraard onder voorwaarde van een aantal zaken als brandveiligheid en ventilatie.

Huidige stand van zaken
De huidige vergunning behelst de toestemming tot het splitsen in een drietal appartementen, waarbij de voorgevel naar binnen wordt getrokken, er woningscheidende wanden tussen de appartementen worden geplaatst en er uiteraard voor elke woning een eigen nutsvoorziening (gas / water / elektra) naar binnen wordt gebracht. In deze vergunning zijn verder geen zaken opgenomen als andere wijziging aan de gevel(s), vides en/of andere constructieve wijzigingen. Doordat de oplevering casco is zal de interne afwerking en indeling naar keuze van koper zijn. In de vergunning is opgenomen dat er verplicht één parkeerplaats (ad. € 37,50 per maand) in gebruik afgenomen dient te worden per woning.

Opleveringsniveau
De woningen worden casco opgeleverd met een goedgekeurde vergunning. Dit houdt in dat de woningscheidende wanden zijn geplaatst, de voorgevel is gewijzigd (optie ABC), de nutsvoorzieningen per woning zijn geregeld en de ventilatie voldoet ten aanzien van de woonruimte op de begane grond. Daarnaast wordt in overleg en samenwerking met de VvE de blokverwarming gesplitst in een drietal los te verrekenen installaties. Voor rekening van koper komt de algehele afwerking, inclusief aansluiten op de bestaande af- en toevoeren en het aanbrengen van de technische installatie vanaf de meterkast.

Algemene informatie

  • Bouwjaar 1978
  • Gelegen op eigen grond
  • Gezamenlijke binnentuin
  • Verwarming middels blokverwarming
  • VvE actief
  • 1 parkeerplaats per woning (€ 37,50 huur per maand)
  • Optioneel aanlegplaats aan steiger (€ 5.000,- koop + € 12,- extra VvE bijdrage per maand)Bruto oppervlakte variërend tussen 271,9 m2 en 381,0 m2