In de stad wemelt het van de bijzondere panden, die omgetoverd kunnen worden tot prachtige woonhuizen. Niet iedereen ziet de mogelijkheden & kansen of durft het aan, maar WoonGold wel. Met inmiddels een aardige waslijst aan opgeleverde projecten (denk bijvoorbeeld aan een voormalige fietsenwinkel, een verlaten kantoorpand of een leeg schoolgebouw) creëren wij niet alleen nieuwe huizen, maar verhogen wij ook de leefbaarheid in de buurt. Voor elke transformatie-klus zoeken wij het juiste team van specialisten bij elkaar, met als resultaat keer op keer een prachtig (woon) resultaat.

Project DOK 21

Coolhaven 166-168, recht tegenover dokpaal 21 Te koop

Het voormalige ABN AMRO kantoor aan de Coolhaven wordt getransformeerd tot luxe lofts met prachtige, grote buitenruimtes. Door de betonskeletbouw is de indeling (nog) naar eigen hand te zetten en geeft dit de kopers dus volop de kans om hun eigen huis te ontwerpen. En dat alles met aan de voorzijde een fenomenaal uitzicht over het water!

Indeling
Op de tweede verdieping komen twee etages. Nummer 1 wordt 94m2 en krijgt een terras aan de achterzijde van 50m2. Nummer 2 wordt ruim 30m2 groter (in totaal 130m2) en krijgt een terras (ook aan de achterzijde) van 90m2.
De derde verdieping biedt plaats aan het penthouse. Typische details als de laaddeuren aan de voorzijde, de hijsbalken en het indrukwekkende plafond nemen je mee naar de sfeer uit begin 1900. Vanwege z’n afmetingen (230m², met een dakterras van 100m2) biedt dit penthouse een zee aan ruimte.

Coolhaven Eiland
Het Coolhaven eiland is een verrassend ontspannen stukje Rotterdam. Dit wordt hét nieuwe woon- en werkgebied van Rotterdam. Een plek vol innovatie en inspiratie, mede dankzij de ligging direct naast de Hogeschool en het Erasmus MC. Een plek waar de dynamiek van het centrum om de hoek ligt en de rust van een park op loopafstand, met het water binnen handbereik. Een wereldplek met internationale allure in een wereldstad.

Project ’t Posthuis

Westzeedijk 116, voormalig internaat van de PTT

Op één van de mooiste locaties van Rotterdam, recht tegenover de Kunsthal, transformeren wij een klassiek pand van logies / internaatfunctie om naar vier luxe appartementen.

Indeling
De woning op de begane grond met souterrain verkochten wij inmiddels (in prachtige, originele staat) aan liefhebbers, die zelf hun droomhuis verder afmaken.

Op de eerste, tweede en derde verdieping ontwikkelen wij ruime appartementen, met een balkon aan de parkzijde. Daarnaast komt er een gezamenlijke tuin met berging aan de achterzijde van het pand.

Scheepsvaartkwartier
Het Scheepvaartkwartier wordt steeds mooier; niet alleen door de restauratie van de historische panden, maar bijvoorbeeld ook door locaties als het Westelijk Handelsterrein met zijn vele eetgelegenheden en bijzondere galerieën. Winkels voor dagelijkse boodschappen, zoals Albert Heijn, maar ook bijzondere delicatessenwinkels, zoals Schmidt Zeevis en Pasta di Mama, en chique bloemisten zijn te vinden op loopafstand. In het Scheepvaartkwartier is de perfecte mix gevonden tussen werken en wonen op een kwalitatief hoog niveau. Met een mooie wandelboulevard langs de Nieuwe Maas, een authentieke haven voor plezierjachten, musea en chique winkels. Parkeren is overigens ook geen probleem.