Binnenkijken bij…

 
 

Binnenkijken bij Emiel in West

  • Soort woning Hoek benedenwoning
  • Oppervlakte 100 M²
  • Aantal kamers 4 (3 slaapkamers)
  • Bijzonderheden van donkere drukkerij naar moderne en licht hoekwoning
Eigenlijk wist Emiel het direct, dat hij het pand aan de Graaf Florisstraat wilde. “Het was de tweede woning die ik samen met Wilbert (WoonGold) bekeek. De ligging is goed, de straat is mooi en die bomen vind ik vet.”

Transformatie

Hoewel hij er eerst nog over dacht om te gaan huren, is Emiel blij dat hij dat niet heeft gedaan. “Emiel: “Een turn key woning leek me erg chill, vooral vanwege de flexibiliteit van indelen.” De indeling van het pand is dan ook volledig anders dan voorheen. Kwam je vroeger binnen in de donkere drukkerij, nu sta je bij binnenkomst in een ruime woonkeuken. Emiel koos voor shutters in plaats van gordijnen, zodat hij maximaal profiteert van het daglicht in de hoekwoning. Ook de deuren van staal en glas – tussen keuken en zitkamer – dragen hieraan bij. Die flexibiliteit van indeling stelde Emiel ook in staat om een eigen, afgescheiden werkplek te laten realiseren, “al zit ik ook vaak in de keuken te werken, dat is m’n favoriete plek in huis.”

Inspraak in het interieur
Als app designer heeft Emiel wel kaas gegeten van vormgeving. Ook over de inrichting van zijn huis had hij uitgesproken ideeën. In de keuken koos hij voor zwart. “Natuurlijk wilde ik het steeds net weer even anders dan de standaard opties, maar daardoor is het nu precies zoals ik wilde.” Dat is vooral voor het oog van belang, want Emiel zegt weinig te koken. “De laatste tijd wat vaker, maar ik haal ook regelmatig wat te eten.” Die verleiding ligt op de loer als je zo dicht bij het centrum woont.

Graaf Floris
Hoewel Emiel niet echt deel uitmaakt van de hechte community in de buurt, waardeert hij wel dat er zoveel betrokken buurtbewoners zijn. “Er is een website van deze straat. Steeds als er een nieuwe bewoner is, komen er een fotograaf en schrijver langs voor een kennismaking.” Zelf is hij te weinig thuis en ontbreekt het hem aan tijd en zin om actief te zijn in de buurt. Naast zijn eigen projecten werkt hij voor online kiosk Blendle, in Utrecht. Emiel: “Ik twijfelde nog even over wonen in Utrecht of Amsterdam, want daar zitten veel van mijn klanten en vrienden. Ik ben blij dat ik in Rotterdam ben gebleven. Veel vrienden komen overigens ook steeds vaker terug.”

“Een turn key woning leek me erg chill”