Binnenkijken bij…

 
 

Binnenkijken bij Maaike, Pim en Pien

  • Soort woning Voormalig winkelpand uit begin 1900
  • Oppervlakte 100 M²
  • Aantal kamers 3 (2 slaapkamers)
  • Bijzonderheden De grote authentieke winkelramen in de gevel
Maaike, Pim en Pien wonen sinds 2015 in een getransformeerd winkelpand aan de Rodenrijselaan. Met name de imposante raampartij doet veel buurtbewoners binnengluren.

“Mocht ik het opnieuw doen, dan had ik niets anders gedaan.”

Van donker winkelpand naar licht woonhuis

Het is moeilijk niet ongegeneerd naar binnen te gluren als je langs de grote raampartij van het huis van Maaike en Pim aan de Rodenrijselaan loopt. In september 2015 nam het stel, samen met dochter Pien, intrek in de benedenwoning. Er ging een flinke verbouwing aan vooraf. “De ramen aan de voorzijde en de voordeur zijn nog authentiek.”

“Zelf hadden we het nooit zo snel kunnen doen”

Van het donkere winkelpand dat ze tijdens hun eerste bezichtiging aantroffen, is niets meer over. Maaike: “Gelukkig had WoonGold al plannen het te gaan verbouwen tot woonhuis, dat was een ideale constructie voor ons.” Maaike zou geen ontwerper zijn als ze niet actief betrokken was bij het interieurontwerp. WoonGold bood die mogelijkheid én zorgde vervolgens voor een snelle oplevering. “De verbouwing duurde van april tot augustus. Zelf hadden we het nooit zo snel kunnen doen.”

Viva la vide

Een woonkeuken was wat Maaike en Pim écht wilden, ze maken er dan ook veel gebruik van. “Het is fijn dat we vanuit de keuken contact hebben met de woonkamer. Sowieso kun je overal in het huis communiceren met elkaar.” Vanaf de keuken brengt een trap je naar de vide, waar Maaike een kleine maar fijne werkplek heeft. “Dat is echt mijn favoriete plekje in het huis!” Maaike runt samen met haar zusje Studio Sluijter en werkt als meubelontwerper en interieuradviseur. Verschillende ontwerpen in haar huis zijn van eigen hand, zoals het tafeltje met uitneembare onderzetters. Niet alleen de woonkeuken, maar ook de woonkamer beneden baadt in het licht, door de openslaande deuren naar de tuin. “’s Avonds gaan de gordijnen dicht en trekken we ons terug in de woonkamer, beneden.”

Kusjes door het raam

Het vele glas in huis is nóg ergens goed voor: het geven van kusjes! ‘Boven ons woont een jongetje van ongeveer dezelfde leeftijd als Pien. Ze geven elkaar regelmatig kusjes door het raam,’ vertelt Maaike lachend. Het Liskwartier is een kinderrijke wijk. “Hier in de straat wonen al een stuk of tien kinderen die jonger zijn dan drie.” Alleen een speeltuin ontbreekt nog. “Die zijn er bijna niet.” Van het donkere pand waar ze ooit binnenkeken is niets meer over: met Maaike’s ontwerptalent en WoonGolds expertise werd het een jaloersmakend woonhuis, volop daglicht en naar eigen smaak ingericht. Maaike en Pim zijn nog steeds dolgelukkig met het resultaat. “Mocht ik het opnieuw doen, dan had ik niets anders gedaan”