In de stad wemelt het van de bijzondere panden, die omgetoverd kunnen worden tot prachtige woonhuizen. Niet iedereen ziet de mogelijkheden & kansen of durft het aan, maar WoonGold wel. Met inmiddels een aardige waslijst aan opgeleverde projecten (denk bijvoorbeeld aan een voormalige fietsenwinkel, een verlaten kantoorpand of een leeg schoolgebouw) creëren wij niet alleen nieuwe huizen, maar verhogen wij ook de leefbaarheid in de buurt. Voor elke transformatie-klus zoeken wij het juiste team van specialisten bij elkaar, met als resultaat keer op keer een prachtig (woon) resultaat.

Coolhaven 164, Rotterdam Coolhaven eiland

Transformatie van kantoorpand naar lofts.

Het voormalige ABN AMRO kantoor aan de Coolhaven is door WoonGold gewijzigd in een luxe wooncomplex, voorzien van ruime lofts.

De open indeling, de stalen elementen en de betonnen pilaren geven de loft een authentiek karakter, zeker in combinatie met het bijzondere uitzicht aan de voorzijde over de rivier.

Coolhaven Eiland
Het Coolhaven eiland is een verrassend ontspannen stukje Rotterdam. Dit wordt hét nieuwe woon- en werkgebied van Rotterdam. Een plek vol innovatie en inspiratie, mede dankzij de ligging direct naast de Hogeschool en het Erasmus MC. Een plek waar de dynamiek van het centrum om de hoek ligt en de rust van een park op loopafstand, met het water binnen handbereik. Een wereldplek met internationale allure in een wereldstad.

Status
Alle lofts zijn verkocht.

 

Hoochlofts, 9 industriële kooplofts, Rotterdam

Pieter de Hoochstraat

Een transformatieproject in Rotterdam West, gelegen tussen de Coolhaven en het Loydkwartier.
In project Pieter de Hooch worden een negental lofts gerealiseerd met een oppervlakte van 100 tot 200 m2. De woningen worden naar wens (deels) casco of turnkey gerenoveerd opgeleverd.

Status
Alle lofts zijn verkocht.

 

 

 

Oranjelofts, Schiedam

3 XL Casco loftappartementen, Oranjestraat 64, 66 en 68

Unieke herbouw uit 1978
Het markante gebouw is in 1978 op een bijzonder knappe wijze herbouwd als een oud pakhuis met zadeldaken en klokgevels. Doordat er gebruik is gemaakt van originele IJsselsteentjes zie je pas bij binnenkomst dat het niet om een 19e eeuws gebouw gaat, maar om een modern gebouw met een authentieke uitstraling. Naar onze mening een prachtige combinatie van de sfeer van vroeger met de bouwkwaliteit van nu. Dankzij de betonkolomconstructie en de betonnen vloeren is het pand gemakkelijk naar eigen wens in te delen.

Transformatie van detailhandel naar bestemming wonen.
De meeste Schiedammers kennen de winkels nog als Coppens Slaapcomfort of als Fitshop. Na een periode van leegstand heeft de Gemeente Schiedam nu toestemming gegeven om deze ruimte te herbestemmen als woonruimte. De vergunning hiervoor is al afgegeven, uiteraard onder voorwaarde van een aantal zaken als brandveiligheid en ventilatie.

Opleveringsniveau
De woningen worden casco opgeleverd met een goedgekeurde vergunning. Dit houdt in dat de woningscheidende wanden zijn geplaatst, de voorgevel is gewijzigd (optie ABC), de nutsvoorzieningen per woning zijn geregeld en de ventilatie voldoet ten aanzien van de woonruimte op de begane grond. Daarnaast wordt in overleg en samenwerking met de VvE de blokverwarming gesplitst in een drietal los te verrekenen installaties. Voor rekening van koper komt de algehele afwerking, inclusief aansluiten op de bestaande af- en toevoeren en het aanbrengen van de technische installatie vanaf de meterkast.

Algemene informatie

  • Bouwjaar 1978
  • Gelegen op eigen grond
  • Gezamenlijke binnentuin
  • Verwarming middels blokverwarming
  • VvE actief
  • 1 parkeerplaats per woning (€ 37,50 huur per maand)
  • Optioneel aanlegplaats aan steiger (€ 5.000,- koop + € 12,- extra VvE bijdrage per maand)Bruto oppervlakte variërend tussen 271,9 m2 en 381,0 m2

Status
Alle lofts zijn verkocht.