Sint- Mariastraat 136 B

 

Sint- Mariastraat 136 B

Weliswaar geen Woongold object, maar we wilden jullie dit pareltje niet onthouden! Wat een toffe woning hè?

Verkocht
  • Soort woning 4- laagspand
  • Oppervlakte 143 M²
  • Aantal kamers 5 (waarvan 3 slaapkamers)
  • Bijzonderheden De woning beschikt over een eigen galerieruimte, gastenverblijf en een heerlijke stadstuin. Ook zijn er 12 zonnepanelen aangebracht.
  • Energielabel A

Op zoek naar een unieke plek met veel ruimte in het stadscentrum van Rotterdam? Wij bieden nu dit historisch schitterend gerenoveerd vierlaags-pand uit 1892 (!) aan met een eigen galerieruimte, gastenverblijf en een heerlijke stadstuin. Ook zijn er 12 zonnepanelen aangebracht.

Achter de prachtige gevel huist één en al comfort; de woning is opnieuw gefundeerd en ingedeeld in samenspraak met architect Laura Weeber en uitgevoerd door Tijmen Riedé (intern) and BG Bouw (extern). Een project dat in de afgelopen jaren is uitgevoerd met zorg en aandacht voor optimaal gebruiksgemak. Kijk zelf en ervaar het vakmanschap waarmee deze woning tot zijn huidige vorm is gekomen, de bijzondere loft-indeling maakt dat je de bezichtiging niet wil missen!

De locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Het Centraal Station ligt op 5/10 minuten lopen. Ook de Nieuwe Binnenweg en de bruisende West-Kruiskade zijn op loopafstand.

Indeling:
Begane grond: entree, grote expositie/werkruimte met veel daglicht, vier meter hoge plafonds en toegang tot de stadstuin (ca. 4.40 x 4.30m). Op de begane grond zijn voorbereidingen getroffen voor een ombouw naar woonetage (keuken en toilet) en de muren zijn met opzet in ruwe staat behouden. Deze zijn behandeld om geluidsisolatie te waarborgen.

Eerste verdieping: gastenetage met separate kabelaansluiting, ruime slaapkamer/woonkamer met zelfstandige keukenruimte, luxe badkamer met douche en wastafel, separaat toilet, vaste kast, tweede slaapkamer.

Tweede verdieping: fantastisch minimalistische leefruimte met open plan; luxe keuken met een hardstenen blad, kokendwaterkraan en inbouwapparatuur, veel daglicht en openslaande deuren naar een nieuwgeplaatst terras met houten vloer. Vanaf deze verdieping is er zicht op de vide en het hoge plafond (7 meter op het hoogste punt). Om de ramen zijn boekenkasten en banken gemaakt.

Vanaf deze banken heb je een prachtig uitzicht op de zonsondergang. De prachtige antieke haard uit Frankrijk is omgebouwd tot een houthaard, deze is omlijst met het zelfde hardsteen als waar het keukenblad van gemaakt is.

Derde verdieping: op deze verdieping is de badkamer en slaapkamer gecreëerd volgens een open plan met veel licht door de diverse raampartijen. Er is een regendouche (met voorbereiding voor een stoomdouche), een separaat toilet en een separate wasruimte en kastruimte. Het luxe bad heeft een ombouw vervaardigd uit Medite Tricoya. Deze etage is volledig custombuild.

Bijzonderheden:
– Bouwjaar 1892, totaal renovatie 2015-2019;
– Woonoppervlakte circa 143 m2;
– Inhoud circa 579 m3;
– Voorzien van voorlopig energielabel A;
– De woning is volledig geïsoleerd;
– Fundering geheel vernieuwd;
– Het gehele huis is voorzien van vloerverwarming;
– Diverse ramen zijn voorzien van horren;
– Betonvloer op de begane grond is van Concraft Studio;
– Het dak heeft aan de zuidkant 12 AEG 295 peak watt zonnepanelen (totaal ± 3.500 kWh);
– Einddatum erfpacht 31-12-2093, afgekocht tot en met 6-5-2064.
– Aanvaarding: in overleg.

Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze woninginformatie.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.